Sunday, July 3, 2011

Yea pakcik.. Saya memang penyangak...

Dalam riang2 gembira kitorang lepak2.. Jalan2... Member aku yang bijak pandai ni dengan yakin dia terlelap atas moto.. Aku x pasti tujuan dia sama ada untuk tambahkan extra skill and highest achievement dlm resume or memang x sengaja terlelap... Aku re-phrase ayat dia.. " aku terlelap dowh... Aku memang slalu terlelap sbb tu aku slalu bwak moto lane tengah sket sbb kalau aku terlelap sempat r aku nak terjaga n elak divider".. Yeap.. Mmg ko elak divider bro.. Tapi yang ko gi langgar keta orang tu kenape?? Aku bukan x kesian... Sape yang x kesian tengok member terpelanting depan mata kan?? Tapi da tau ko letih cam budak2 baru pas main polis entri 18 round dalam masa stengah jam... x payah laa nak lepak.. kalau nak lepak pun naik moto ngan aku... even moto penuh aku sanggup pikul letak kat bahu ni haa... kan da tak pasal2 terlanggar keta orang.. Tips untuk pembaca blog aku(kalau ada).. Dont sleep and drive bak kata orang kampung aku.. Haishh.. Bile dengar huraian dan pembentangan hujah "kenapa aku eksiden" by member aku tu ade gak r rase cam nak sekeh2 pakai tumit.. Tapi nak buat cane.. Bende da jadik.. Let bygone b bygone(orang kampung aku gak cakap ni.. Dorang mmg prangai camtu.. Ske skipping london).. Ok.. Pakcik sambung.. Sebaik sahaja moto kawan aku tersadai di atas jalan raya... sekonyong2(atau dengan segera) aku brek kecemasan sbb aku follow pun cam agak nak rapat gak kan.. Da brek tu aku trus parking melintang sbb k.l kan aku yang pegang... Erm.. I mean.. aku nak block orang lain dari terlanggar moto member aku... Sambil2 tu aku jeling kat akak(kot) yang duk dalam kereta myvi ijau pucuk pisang tu.. Muke dia.. Sumpah cakap beb... Sangat mengerikan.. Nak kate eksiden remuk muke tu cam tipu laa sbb langgat tepi je.. tapi muke dia mmg gaban r.. Dengan masam+bengis+serabai rambut... Trus tetiba rase nak libas.. Tapi bile pk2 balik.. Mmg patut pun muke camtu sbb kawan aku baru lepas patahkan side mirror plus kemik+kedutkan kulit dia.. imean keta dia... So aku terima aje.. Yang lawaknye dia buat muke bengis giler2 babun nye... yang member aku ni duk belek2 set.. tengok2 luka... lansung xpandang muke dia lansung.. x hargai lansung dia buat muke bengis seperti muke cipan yang makanannye dicuri.. Sebab aku kesian.. Aku pun dengan ikhlas cakap.. "weyh.. Ko gi r settle dlu ngan akak tu.." Selepas itu.. barulah member aku toleh ke arah keta tu.. Tapi malangnye owner da kuar sbb x tahan duk dalam keta n xde orang pandang... or mayb sbb muke dia da cramp sbb bengis yang terlampau.. Kluar2 trus tanye sebab musabab member aku ni langgar.. Dengan sekonyong2nya(atau dengan segera tanpa berfikir sejengkal dua..) "Akak rilek laa... Saya bukan sengaja.. Saya terlelap tadi" dengan selamba dia jawab.. "Macam mane boleh tertidur ni?" soalan basic yang mintak sepak laju2... Ade ke tanye macam mane bleh terlelap... C'mon r kak.. bagi r soalan yang mencabar sket.. Tanye nisbah kelajuan dan hentaman terhadap kereta ke.. Aishhh.. Dsebabkan soalan tu basic sangat.. member aku x jawab pun.. Yang paling menyentuh jiwa aku... Moto dia yang terbaring kaku di tengah jalan tu dia biarkan aje.. Haih.. Naseb bek ko baru pas eksiden.. Aku pun tolong bawak moto dia ketepi.. Panas nih.. Jalan tar kat kaki aku ni pun x de laa rase cam rumput karpet.. Camne laa nak settle nih.. Pening gak pale aku.. Dia da cakap pulak dia tertidur.. Kalau tak tadi boleh klentong kate ade lori himpit ke.. Elak lipas ke.. Runsing2.. Da laa aku sepatutnye masuk keje ni.. Macam x masuk keje je gamaknye..

TIBA-TIBA!! Sebuah kereta alza berwarna ungu gelap(kot) Berenti btul2 blakang moto member aku.. Cis n Cheese btul!! Sape yang berani nak masuk glanggang ni!! Bak tang!!

bersambung......

9 comments:

i am S!L4H.. said...

ha? tdo mase bwk moto? mmg perghhhh. bahaye tu. en perghh nanti agkut la kwn yg ngntok, letak dlm bakul moto. hee

En.Perghh said...

hahaha.. kalau kawan en.pergh tu kecik o boleh dilipat maka sudah menjadi kemestian... lipat2 masuk dalam bakul or beg.. hehehe... Silah nak try masuk bakul x?? tapi angkat sindrik... =P

i am S!L4H.. said...

haha. ingat kain batik ke bole lipat2. hahaha adehh. silah dh try dh masuk bakul. kecik2 dulu selalu ayah letakkan. =p

En.Perghh said...

hahaha.. kain batik pun en.pergh malas nak lipat... kecik2 dulu en.pergh bukan stakat bakul je.. celah2 almari.. bawah kereta semua da try.. lagi hebat kan.. kan3? tapi teringat balik kisah ni.. menguji kesabaran nii..

i am S!L4H.. said...

hakhak. anak sape la ni. ish2 ganasnye kcik2. bwh kete pon nk msuk. org msuk dlm kete. ni mesti kes org x nk bwk dlm kete, tu yg die g nyorok bwh. hahaha.
ye saba itu iman... ~

En.Perghh said...

ni merupakan cara2 xnak bagi mak keluar tanpa membawa diriku... hehehe...

i am S!L4H.. said...

ahahaha. nk gelak guling2.

En.Perghh said...

jangan guling2 sangat.. jatuh katil nanti..

i am S!L4H.. said...

x pe la. ade penghadang. haha

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...