Tuesday, July 5, 2011

Yea pakcik.. Saya memang penyangak... pat tu..

Skali yang keluar dari keta tu bapak dia da..(pada yang pelik tetiba aku stat cerita camni.. sila rujuk pat 1 wan..) Keluar2 je buat muke menggelabah tahap cipan terpijak semut api.. " Ni kenapa ni?? Ape korang da buat ngan anak aku ni??!!" Pakcik ni cuak ingat kitorang nak ape2 kan anak dia.. Cis n cheese.. Ingat kitorang boleh buat ape ngan anak pakcik ni?? Nak culik cam x muat moto lak nak sumbat.. Kalau nak rogol.. cam baik aku terjun bangunan je daripada buat camtu kat anak dia.. Pastu dia ternampak keta anak dia becalar balar plus side mirror terkulai dengan megahnye... Trus attack member aku dengan suara yang tegas. " haa.. Ni macam mane ko bleh accident ni?!" disambung dengan sekali napas "Ni camne ni?? Ko bayar.. Aku x kire ko bayar gak.." Pastu dengan sekali napas gak.. " Aku x kire.. Aku kenal sangat korang ni.. Penyangak!! Orang melayu mmg macam ni! Aku x caye orang melayu.. Ko x payah laa nak tipu aku.." Aku yang cool dari tadi terus tersenyum geram.. Sumpah kalau bukan sebab aku hormat pakcik tu da berumur... Aku da taburkan gigi dia kat lantai.. Aku da pijak muke dia.. Tapi cam aku cakap sebelum ni.. Walau macam mane marah pun.. Bahasa aku jaga.. Senyum masih kat bibir.. Pakcik tu trus push kawan aku nak suh dia bayar..Kawan aku yang tengah blank terus je kata "ye laa.. Saya bayar laa ni..." pastu pakcik tu cakap " Jom3.. Kite pegi pusat produa terdekat.. Jom" da macam promosi kereta produa lak pakcik ni.. "Pakcik.. Saya tau saya ni penyangak.. Pakcik rilek aje.. Kawan saya da kate nak settlekan.. pakcik xpayah laa nak cakap macam ni.." Pastu pakcik tu trus tarik tangan member aku mintak kunci moto laa.. Ape laa.. helmet.. Pastu nak arah2 aku masuk keta.. "ko ngan ko naik keta cepat!" Eh3.. Pakcik ni.. Bapak aku pun xpnah cakap camtu... Paling hebat pun dia smack je aku n aku trus pandai2 masuk keta... "Yang pakcik nak suh saye masuk keta apahal plak!?" Pakcik tu pandang x puas ati je ngan aku... Aku yang penyangak ni memang ready je nak tapak dahi pakcik ni.. Orang slalu berpesan... Jangan kita memulakan pergaduhan dan lepaskan penumbuk pertama... Sbb once dia touch n aku serang.. Aku da dikira mempertahankan diri.. N dengan pastinya aku akan selamat.. So aku hold niat aku.. Pakcik tu usha slack je... Aku senyum nganjing.. padan muke ko.. Pastu dia tanye plak hubungan aku ngan member aku.. Aishh pakcik ni.. Kejap nak jadi polis.. Kejap nak jadi pegawai jabatan agama islam.. Lantak ko la.. Malas aku nak jawab.. Kami masih terus merenung muka masing2 n jelas nyata pakcik tu tensen dengan kekurang ajaran penyangak2 macam kami.. Aku da mals nak tengok pakcik tu.. Aku suh member aku lagi sorang follo nek moto.. Follow gi tempat produa tu takut member aku yang eksiden tu kene tiaw ke kan.. Tapi alangkah cilanatnye apabila dia patah balik sbb x sempat kejar pakcik tu.. Aiyak3... Nak buat cane.. Aku laa yang gi sane.. Dengan x tau jalan.. Main redah je.. Naseb bek jumpe.. Kot tetiba exit seremban kang memang aku balik rembau terus ni.. Sampai2 je pakcik tu kluar.. Naseb bek da elok gaye cakapnye tu.. Dia mintak 385 ringgit on the spot toto.. Ptuih.. Member aku yang eksiden ni da tepuk dahi kawan2 da sebab dia mane ade duit.. Duit dalam bank x cukup nak bayar... Parah2.. maka kami berkongsi dan bersatu padu membayar duit side mirror tu... Aku nganjing kat pakcik tu.." kejap yea pakcik... Saya memang penyangak jadi saya nak gi kluarkan duit".. trus aku chow gi kuar duit.. Pastu pegawai perodua tu kluar n check keta.. Dia tengok pulak kesan kemik kat body.. Boleh pulak dia buat lawak sarkis dengan berkata " laa... ingatkan side mirror aje.. ni sume kire lain ni cik.." Hahahaha... Rase riang ria cuti sekolah terus bile dia cakap macam tu... "lepas dia kira2 dia kate.. ni sume dalam 7 ratus je" HAA!!!! Ape bang.. Ulang lagi sekali?? 7 ratus?!! kitorang da menari2 kerisauan tapi pakcik tu rilek je... Pakcik tu cakap..," haa.. ok laa tu,.. nak buat cane.." Mmg rase nak flying kick tengkuk dia wehh.. Kawan aku da semput da pk pasal duit.. Sorry laa geng.. den pun da pokai.. Aku cume boleh tolong bawak dia gi tempat eksiden balik je.. Lebih dari tu Den xmampu doh.. Puas aku memikir nape budak ni x report polis... Aku pun jam kenapa laa aku x bawak dorang gi balai polis.. Haishh.. Ni pakcik penyangak tu punya pasal laa..


Siyes aku terkejut adab pakcik tu bercakap.. Kalau aku btul2 penyangak.. Mmg aku da tikam da kasi chalo.. Tapi aku bukan.. Aku ulangi kami bukan penyangak pakcik.. Kalau penyangak kami x jaga bahasa kami depan pakcik.. Kalau kami penyangak.. Da pecah da muke pakcik kami kerjakan.. Iyea kami salah.. Tapi cakap elok2.. Kite orang melayu.. N Kawan2.. Kalau korang eksiden.. korang rase korang yang salah ke korang x salah ke.. Buat report polis... kalau dia pakse gak suh bayar.. Ko pun bertegas nak buat report polis... Malaysia ade undang2 bro.. Insyaallah Ok.. Mata aku da layu da.. Orang suh buat keje aku menaip natang ni.. K r.. Chow dulu.. ngantuks.. Trimas r sape yang bace post2 ngarut aku ni..

10 comments:

i am S!L4H.. said...

ish2. gelabah btol. dtg2 terus hentam org x tgok kiri kanan ats bwh ke?
ce tgok org yg tkulai, jgn tgok side mirror yg tkulai tu. hee

En.Perghh said...

naseb bek dia hentam pakai perkataan je.. kalau hentam pakai tangan dah dihentam juga pakcik tu.. yang terkulai cume kami yang keletihan.. huhhu... member yang eksident u stedy je calar balar... huhhuhu

i am S!L4H.. said...

ha a kan. nasib baik....
hehe dh silap konsep terkulai ni. patutnye yg eksiden tu. haishh

En.Perghh said...

hahaha.. beruntung laa yang terkulai tu side mirror.. kalau manusia lagi haru.. barang boleh dicari ganti.. tapi nyawa n badan? =P renung2kan dan selamat beramal... huhuhu

i am S!L4H.. said...

btol. T___T.

En.Perghh said...

hahaha.. tetiba muke taching apsal?? hehehe... Tembikai susu penyejuk hati satu..

i am S!L4H.. said...

bile cakap psl nyawe.....
tpkir mcm2.. ape la bekalan yg ad utk dibawa ke sana. T__T

t.susu penejuk hati ke? haha 1st time dgr

En.Perghh said...

hahaha... bagus.. sedar pun yea.. =P

t.susu penyejuk hati : t.susu yang cik silah blanje.. hehehhe

i am S!L4H.. said...

=.=

hehe. kalo yg bukan belanje? x sejuk hati la? hahah

misZwRonG said...

wEh,biLe BacE poSt ko niH TetiBe akU pN TriNGat Kt KeKurang aJarAn PKciK itU....
Tu La ZaMaN SeKaRanG niH....
oRanG MLayU pN TaNak KoNsiDeR Ngn oRanG MLaYu Kn??
apE La NK JadiK niH....
-___-

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...