Tuesday, January 11, 2011

Pengganti Facebook!! Konspirasi atau revolusi..

Pengganti Facebook kini telah dikesan... Nextcubes... Diperkenalkan oleh Unstoppable Sdn. Bhd... Syarikat tempatan kot... Sbb dia pakai Sdn Bhd.. hehehehe.. dari mane idea buat Unstoppable blum dapat dikenal.. NC mengcopy cat idea FB dan ditambah beberapa feture yang memudahkan untuk proses membeli belah dan menjual beli(barang aje... bukan orang o body k.). My eWallet ni konsepnye macam paypal.. Ada point n guna point utk jual beli... Then point tu boleh ditukarkan kepada duit... Konsep NC ni ade gak macam MLM... Tapi xde kena mengena ngan MLM... Xpaham?? Bila korang register t korang akan dapat tutorial utk gunakan app yang ade dalam NC... Sebut pasal register ni... Register dia mmg sangat senang... Buat sambil tido pun boleh... Xde halnye... NC ni macam lagi pendek masa loading.. Sebab kat com aku yang lembab ni pun dia laju.. Xtau la kot2 com aku ngengade buat2 laju ble ngan NC ni.. Itu yang gud news..

Bad news!!
Cube korang search kat internet... Carik Unstoppable Sdn Bhd... Ade x?? Korang cume akan jumpe Unstoppable Autosport Sdn Bhd je...Aku xtau nape.. Pastu aku jumpe forum yang membincangkan pasal unstoppable... Aku xtau la ade pertalian atau x... Tapi dorang kate pasal MLM.. Scam.. Bersepah nama Unstoppable dalam tu.. Aku xtau... Aku sebarkan benda ni... Korang la yang bertanggungjawab menilai... NC terlalu simple plak.. Bagi yang sukekan simple tu mmg ok la kan... Bagi yang xske tu... Tekan exit aje.. Benda baru sangat so payah nak letak kepercayaan penuh dengan sistem eWallet... Contohnye macam baru kenal... Pastu trus mintak duit... Cakap tolong pegang... Ntah.. Utk aku.. Aku xbrani.. Bek transfer trus dlm acc... hehehe... Aku xjumpe sistem chat utk NC ni.. Pastu... emmm.. Tengok sindrik la.. Kang aku judge t xsame ngan korang plak..

Sindrik punye data.. sindrik mau tekan.. Sindrik mau ingat.. Bila difikirkan balik...Pandai gak dorang amek kesempatan ngan penutupan fb ni... Tengok2 la dulu k... Share laa supaya kawan lain tau... =)

4 comments:

i am S!L4H.. said...

ape ni...x paham....

xcyber said...

FB nk tutup bkn 100% lagi..
so mmg x kisah dgn smua nih

En.Perghh said...

sil4h- ape yang xpahamnye?
da tulis cantik2 da... FB kan ade ura2 nak ditutup so ada lagi satu social networking yang baru kuar... so kira mengambil kesempatan la dengan penutupan FB. Tapi social network yg baru tu macam ada keraguan sket... Sbb nama company tu xdapat dijumpai kat google... besenye kalau company yang perkenalkan... nama company tu sepatutnya boleh di search kat internet... skang paham?

En.Perghh said...

xcyber-mmg xperlu kisah pun.. huuhuhuh.. saje nak kongsi sbgai pendedahan awal..

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...