Tuesday, January 4, 2011

Mini Malaysia.. Indah khabar dari rupe...

Semalam gi anta adik aku kat TGB,Melaka.... Alang2 da sampai Melaka tu cam bese la..Aku, Mak, akak aku n maklong aku semua gi merayap.. Huhuhuhu... Otw keluar gi highway tu nampak macam2... Zoo Melaka, Taman Rama2, Taman Botanical pastu macam2 lagi... Pastu mak aku ajak gi Mini Malaysia.. Mengikut hikayat mereng kerapu mereng sekeper... Mak aku cakap tmpat tu best.. Cantik.. Aku yang duk kat seat blakang mmg xbnyk bunyik... cume bunyik dengkur je yg kuat... Selsema okey... Mmg la dengkur... Cett... Buat muke xcaye plak...
entrance.. RM5 dewasa RM3 dak2..




kerusi ni da patah.. plus kotor giler.. naseb bek mak aku xduduk...

ade plak lubang.. naseb bek da nampak tanah..

sungai ni ok.. cun..

jambatan pun nampak teguh..

aku nampak tapak je.. umah xde... pondok je ade tu..

serius macam haunted house.. xterjaga neh..

ni kat blakang haunted house.. banyak gilak..

haa.. tepi tu je pondok.. org yg duk pondok tu kot buang..

ada bran nak masuk?? aku malas.. bukan takut tau..

tempat ni plik... aku pun xpaham..

tangga utk umah panjang.. tapi da jadi sarang lebah... nampak rekahan2 kayu tu.. ade lebh dlm tu... sirius black..

start dari umah ni da macam okey sket... sket je a pun..










umah ni cantikk..

aku xtau ape bende nih...

rumah ni paling meriah.. paling kemas.. kenapa?? tengok la umah ape tu..

pelamin da ready.. sape nak bersanding??

kesian beca ni...



Aku pun xtau nak tunjuk ape... Xde smangat da nak jalan... Ada 2 bahagian.. Mini Asean ngan Mini Malaysia..Mini Asean xbleh masuk... Tengah construction... Rugi RM5.. 4 org da 20 hengget.. Mini Malaysia pun macam xbanyak boleh pegi.. Penuh dengan red tape pastu ade notis gtau org kmpung yg bende ni tgh repair... Patutnye tutup dulu tempat ni.. repair habis2... Xpun bagi half price sbb tempat ni banyak yg tengah repair... Huuu~ Kalau da elok t moh kite jalan lagi yea...

3 comments:

benz razia said...

dah lme x g cni..last pegi mse time kje part time kat jhor..huhu..

En.Perghh said...

Skang ni da xsama macam dulu da.... skang da truk... macam rumah hantu... Taakkooottt...

benz razia said...

yeke?xkan la tmpt rekreasi cenggini xde org nak jage..biar betik..dlu tgk ok lg kot..pakwe ensem pon ramai..huhu

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...