Friday, January 21, 2011

Mana lagi korang rela??

Mana lagi korang rela?? Xde air ke xde letrik?? Sebenarnye kelmarin dalam jam doblas malam camtu sedang syiok2 layan internet tetiba je.. teeettt... Komputer aku berbunyi menandakan 'power source' tak disambungkan.. Pastu pufff... Umah aku blackout.. Pelik sungguh.. Ujan?? Xde plak.. Petir?? Cam lagi laa xde.. Hmmm.. Aku dok godek2 suis tengok kot2 tendang ke kan.. Besenye suis tu tendang kalau ada petir ataupun ade litar pintas je.. Cam xjalan gak.. Xpaham betul..

Lepas bergelap utk 5 mnit.. Aku keluar utk tengok umah jiran2... Bukak aje pintu trus pasan.. "Amende yang duk berjuntai2 dari atas bumbung umah aku ke tanah nih??" terpacul soalan tu.. Nak kate ular xkan laa panjang plus kurus.. Tengok pulak tiang letrik area umah aku.. Aik.. Dari 2 kabel da tinggal satu.. Aku tengok gak tepi2 kot2 ade org potong wayar ke.. Bleh aku potong kepale dorang.. Xtau ke org tengah layan movie.. Naseb bek xde.. Kalau x.. haa.. Pk2 sindrik laa.. Masuk umah trus buat laporan kepada Ma'am besar villa cik Noi.. "tepon laa TNB" mudah arahan.. "Bape no nye??" anaknya yang hensem menanya dengan penuh rasa hormat.. "15454" jelas dan simple..

Tot Tet..Tot Tet Tet Tet Tadaaa.. Skali awek aku angkat.. "Terima kasih kerana menalipon TNB garis kisah(careline)" Hilang jap rasa rindu.. "Sila tekan satu untuk bahasa melayu dan nombor dua untuk bahasa inggeris" ayu je suara dia aku dengar.. Maklumlaa.. Da lame xcontact.. Tot.. macam bese.. Sebab english is my mother tongue so i tekan satu... Awek aku no 2 plak angkat..

Awek : Selamat malam yincik.. Boleh saya bantu??
Aku : Hi awak.. Awak da makan?? Saya rindu..
Awek :Yincik sayang.. Perbualan ni dirakam.. Kalau nak borak ni no saya 0123435***(lemak r. awek aku kot..)

Sumpah yang tu tipu.. Macam bese laa aku report kabel putus.. Blah..No tiang... Blah.... Kami akan segera blah blah blah.. Dalam nak menunggu tu aku sakit perut.. Dapat panggilan semula jadi(nature's call).. Trus aku jawab.. Dalam hati aku.. Nasib baik laa ade air.. Xde letrik pun masih boleh melabur saham lagi.. Kalau xde air... Memang seret pakai tisu laa jawabnye..

Lepas sejam diorang sampai... Letih gak aku tunggu.. 2 3 kali van tu lalu depan umah aku tapi xberenti.. Pastu call kate xjumpe.. Cheettt... Aku pun bukak pagar trus tunggu depan umah.. Dorang lalu je aku goyang inul.. Trus masuk... Tapi respect laa dorang ni.. Lemah lembut je cakap.. Laju lak tu keje.. Trimas TNB(xde hadiah pengipas terbaik ke??).. Tup tapp tup tap.. Settle.. lepas hugs n kisses trus dorang balik.. Xdapat nak bagi duit kopi bro.. Gua pokai ni.. Len kali laa.. Gua putuskan lagi t gua blanje minum.. Maksud gua bila kabel putus sindrik.. Bukan gua putuskan.. Kang kene tangkap kering plak sebab statement salah..

Aku lagi prefer letrik terputus dari air terputus.. Kat kolej dulu pun slalu gak letrik trputus.. Haru biru gak sbb besenye putus waktu nak dekat exam.. Mane x berjoget budak2 ni bile letrik xde.. Tapi ape2 pun janji air ade... Cerita pasal air ni plak.. tringat cerita.. emm.. Cam cukup je laa dulu utk kali ni.. So... Korang prefer yang mana??

13 comments:

i am S!L4H.. said...

klo sy,x de air mmg pyh...x selesa...x brsih..letrik x pe lg..
tp letrik pon jgn la lme sgt x de....nk klua nti pkaian x bgsok..erghhhhh..lg2 tdung..huwaaaaa

Zulaikha Nurdin said...

aku prefer xde letrik.. tp ble tido mule la mengipas2 sendiri.. mase kt kolej pon dok 1 katil 5org sebab takot dok dlm gelap.. hee

En.Perghh said...

S!l4h - Ahahahaha... Naseb bek kami yang lelaki ini xbertudung.. N naseb bek Pergh ade baju yang xperlu digosok.. huhuhuhuhu..

Zulaikha Nurdin - Chep penakut weyhhh... hahahha... Aku lagi sanggup xde letrik kalau kat kolej dulu... Xde air t nak gi kelas camne.. xkan xmandi pule...

nora said...

aku tak kira
aku nk tamak
aku nk dua dua api n letrik
aku tak kiraaaaa

i am S!L4H.. said...

wahhh..hahaha
tu la sy ingt nk bli pkaian yg jnis x yg b'iron...kedut2 itu style...bole?hahahha

~isihatyduniawi~ said...

egt x firedrill kt kolej??? whole kolej xde letrik tuh..hhehhe

En.Perghh said...

Nora - Dengan ini... Saya menganugerahkan anugerah ketamakkan kepada noooraaa...

S!la4 - Beli laa silah oi... beli sebundle... Beli bnyak2 senang.. huhuhuh

isihatyduniawi - Ingat wooo... mende paling aku benci kat kolej.. firedrill sampai 3 jam... cam tapirr...

i am S!L4H.. said...

klo jmpe mmg nk beli....hohooooooo

En.Perghh said...

bli laa S!l4h oi... bli banyak2... Bukak bisnes baju.. hehehhe...

Anonymous said...

I'm sure the best for you vgkhpQwG [URL=http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/]spyder snowboard jackets[/URL] to your friends omZJerTc [URL=http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/ ] http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

purchase ehdZBebF [URL=http://www.christianlouboutin--outlet.tumblr.com/]christian louboutin outlet[/URL] at my estore GvhoeYbj [URL=http://www.christianlouboutin--outlet.tumblr.com/ ] http://www.christianlouboutin--outlet.tumblr.com/ [/URL]

Anonymous said...

buy best DfvozXXR [URL=http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/]spyder ski jackets men[/URL] at my estore yRkoxDfc [URL=http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/ ] http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

order an sJxyVVzS [URL=http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/]spyder outlet[/URL] for more ZCJRNyqZ [URL=http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/ ] http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/ [/URL]

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...