Thursday, January 20, 2011

Jangan menderhaka... Tuhan bayar cash..

Aku dapat satu call yang cambest.. Job offer.. Utk peladang cam aku ni mmg sume job yang simple menjadi penawar duka dan lara..

"Ello..Esok ko free x??" bos aku berpuisi..
"Xde pape kot bos.. Ade job ka?" Aku mmg da tau da kalau bos aku call confirm ade job..
"Haah.. UPM.. Esok pagi kul 7 nak kene ade sane.."
"Xtau laa bos... Saya kat umah ni.." Aku mmg berat skit nak gi keje kalau kat umah.. Transport tadak..
"Alaa... Keje senang.. Ko jaga team2 dak pompuan jek... Ramai bro awek2.." Chett.. Bos aku ni mmg nak memancing je keje... Umpan roti je nak pancing aku.. Mmg xdpat laa.. Ingat aku ni ikan Talapia ke pakai roti..
"Lagipun 90 hengget sehari.. "umpan yang ni aku paling minat... Ade awek plus bayaran da up..
"Boleh kot.."buat2 macam xnak.. padahal hati da berbunga2 da nih..
"Ok2.. ko carik r member"
"Xde la boss... Saya kat umah... Mane nak carik member bos..." Ayat bese kalau aku kat umah n malas carik kaki..
"Ok2..Esok jangan lupe plak.."bos aku ingatkan..
"ok bos... Jangan risau..Pai2.."

Pale otak aku ligat memikirkan tentang trasport.. Gile hape aku nak sampai kul 7 kat UPM.. Nak naik ape?? Kot ade pergerakan sejenak tu mmg senang ati je laa... Cakap kat afrika pun aku senafas je stuju... Tengah ligat pikiaq tetiba teringat satu nama.. Xensem(bukan nama sebenar)!!!

Ensem@aku : Bro... Esok ko ade pape nak buat x??
Xensem : Esok... Hmmm... Esok ek.. Xtau lagi la broo.. Apsal??
Ensem : Aku ade job... Mau x mau?
Xensem : Job ape??
Ensem : Paintball... Keje senang kot..
Xensem : Aku xbleh konfirm lagi laa.. T aku bagitau..

Macam bese... Mane ade ikan nak sangkut kalau xde umpan..

Ensem : Keje simple je bro.. Jaga player.. Ramai pompuan kot.. Plus 90 hengget sehari..
Xensem : Wahh.... Kire konfirm laa senang...

Take note... Manusia sukakan Opposite sex.. plus big money... Macam aku cakap tadi... Peladang macam kami mmg mengharapkan job simple tapi best gajinye... Aku rase cam bukan peladang je kot.. Cam ramai lagi jek... Anyways.. Aku bgitau semua detail kat dia... Kul 5 dia kate nak gerak dari umah... Umah dia ke umah aku ade la sejam cuz umah dia melaka... aku n9... tapi mengikut firasat aku.. Mamat ni mmg xdenye nak bangun pepagi camtu... so aku msg bos awal2 yang kitorang myb sampai lambat sket.. Nak marah pun marah laa bos.. dan terbukti teori aku betul sebb member aku sampai kul 6.30.. sbb aku bangun kul 5.40 n trus tepon utk kejut member aku yang ternyata terlelap..

Meh aku gtau keje paintball yang aku maksudkan tu hape... Korang tau ape tu Marsyal? Yang tukang jaga korang waktu dalam game tu.. Kire cam referee tuu.. Haa... tu job aku... Nampak cam senang.. tapi xpon.. Mane nak tengok orang yg kene hit(tembak)... mane nak jaga orang n tolong2 kalau ade technical prob... Letih... Lari sane... Lari sini.. Kene peluru sesat... Aku xpedulik semua tu.. Janji Halal yea kawan2... Bukan tu je kerja aku.. Aku marsyal@technical.. Technical ni kejenye check equipment... Pasang equipment.. check padang.. n macam2...

Vrooommmmm... Bunyik keta kebal depan umah aku.. kitorang pun bertolak... Masuk keta je ade bau masam... Cittt.. Tarak mandi ini budak trus kereta msuk jugaa.. Kene laa brenti kat RnR Sremban utk dia mandi... Aku bli minuman... Settle sume aku plak drive gi UPM..

Dalam keta member aku cakap yang bapak dia pgi tadi macm xbagi je dia nak keje.. Kitorang buat babak bersamamu jap.. Pluk2... Srot sret srot sret... Huhahuha.. Da sampai tempat yang dituju..

Taman Eko UPM..
Waktu aku sampai tengok2 da penuh ngan player MPOC.. Bukan hal aku so aku wat derk je.. Disebabkan lambat... Aku pun lari2 pas pakai kasut.. terkedek2 member aku fllow.. Sampai2 je trus bos suruh pasang sume barang sbb dak2 U da sampai n da ramai.. Haiyak...Terkocoh2 aku... Naseb baik ade member aku.. Equipment lagi.. Nak jaga player U lagi.. Mmg patut pn dapat gaji lebeh.. Member aku yang xpernah ade pengalaman jadi marsyall pn aku angkut gak jadi marsyall. Bayangkan betapa haru birunye keadaan.. Kami kene cool.. Baru bende jalan lancar...

Long story mory shorty...
Waktu member aku keje tu dia kene hit(tembak) banyak... Bersepah.. Warna Warni cam astro ceria nye maskot... Yang terjatuh waktu nak lari nye lain.. Truk btul dia nih.. Macam pelarian pun ade.. Tapi nak wat cane.. Keje.. Pepandai r nak survive..

Peluru sesat bersepah n sebijik hinggap atas phone dia.. Abis game baru dia pasan.. Hp dia terpadam sindrik.. Bila bukak balik je tngk2 sim card reader rosak.. Member aku xsenang ati da.. mandi xbasah.. tidur xlena... kentut xbunyik.. Makan je lalu dia nih.. Mmg macam org mati akal da aku tgk.. Naseb baik aku ade.. kalau x silap2 da gantung diri da kot.. Mane xnye..Sume no dalam tu.. Begheh... Naseb bek hp aku leh masuk 2 sim so bleh laa tumpang hp kot2 org call ke kn.. Esok nye anta repair.. Kene 70 hengget.. Aku tengok member aku da cam tongong pun ade... Badan kat lain..otak kat lain.. Myb sebab lari budget.. Aku kire2 perbelanjaan dia da lbih 100 da... Plus makan minum.. Hahahahah.. gaji 90 je.. Huhuhuh.. Mungkin kurang berkat kot.. Dia cakap ngan aku... "Xpe laa.. Atleast puas ati dapat main painball free.. Pengalaman best tu der!!! Seronok gileeerrr..." ok.. aku ngaku aku ubah statement dia tapi dia cakap panjang sangat.. Lbih krang r tu.. Tapi pffttt... Muke anda seperti kambing sembelit laa bro.. Xpe2.. Cbe len kali ye.. Dia pun stuju yang sume ni mungkin berkaitan ngan bapak dia xbrape restu dia keje... Aahahaha... Naseb bek kitorang dlam perjalanan tu slamat je.. Ingat.. Mintak restu seblum keje... Kalau x.. Kechiingg... Cash out!! Ade lagi citer waktu kitorang abis jaga player U.. Tp next time kot.. Itu saje dari ku.. Semoga yang indah2 aje..

8 comments:

i am S!L4H.. said...

wahhh ini rupe nye kje die.....
owwww..bru tauuuuu...uishh smpai cmtu skali penangan tembak..boleh brsepai loh...ish3
len kali ltak fon dlm peti besi la..heee

hee perghh org n.9 ke?hak2

~isihatyduniawi~ said...

part keching!!! cash out tu agak ah..hehhe
dtg k2..keching!!! cash out gak ....hehhe

En.Perghh said...

S!l4H - keje part time je... 13 tahun duk n.9 cik silah oi.. xkire org n9 lagi ke camtu??

isihaty - ahahaha.. keching t aku gi sane.. cash outkan ko nye duit...

i am S!L4H.. said...

owwww....bole la..x dkire buang ngri lg kan..ngahaha

En.Perghh said...

haa.. So anggaplah ku orang n9.. tq3..

i am S!L4H.. said...

owhhh..heee..n.9 tu kt mne??kot2 bleh encik perghh nk wat open table ke?hahahaha

~isihatyduniawi~ said...

HAHHHA..no2!!! it cant be

En.Perghh said...

S!l4h - Rembau.. mai2.. Saya open table.. Kamu open wallet... yesss...

Isihatyduniawi - yesss... it will b...

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...