Sunday, January 2, 2011

camne nak main??

Macam bese.. hari jumaat  n sabtu malam adalah malam futsal pekan Rembau.. Besenye budak2 futsal bergelimpangan budak2 futsal.. Aku da set da ngan budak2 ni nak men.. member aku pun da sampai umah.. so kul 9 aku gerak gi padang futsal... Sesampainye kat situ aku tengok sunyi je... Gelap je aku tgk tempat futsal ni.. Xkan aku kne disember fool lak... Keta aku ni satu2nye kereta yang parking kat sini... Plik sungguh... Shhrrrrrooohhh.... Kereta Myv merah parking seblah... Pastu keta waja pulak... Konfem Apai n brothers ni... Apai kluar2 trus dtg kt keta aku..

"Aii... Lame sampai..." Apai perli baek nye...

"hok mu... Aku pun baru sampai... Ni ape cite ni??" Sambil muncung tunjuk kat padang futsal...

"Aku pun xtau..."

Dalam keta 2 kereta tu ada 9 org... Campo aku da cukup 10 org... boleh main suda... Apai sampai2 je trus pakai kasut... Semangat lebih.. Aku da duduk2 dalam 5 mnit tu baru aku prasan..

"Pai... Bola mane??" aku plik...

"Xde.. Ni tgh tunggu budak2 lain la ni.. mane tau dorg bawak bola.." jawab sambil pakai kasut...

"Ai.. bola korang mane??" tanye aku lgi.

"Owner bawak balik Johor.." selambe..

Aku da jadi cam org bengong... xtau nak buat ape... Kasut da bawak... Org da cukup.. Tapi bola xde... Jadahye... Apai da joget2 da sebb bosan lame sngt tunggu... Xde budak lansung datang nak main.. Yang budak2 lain pulak sibok main sepak2 tin... Kalau stakat nak sepak2 tin.. Baik aku amek bola takraw kat umah aku pastu timbang2... Tapi aku pun xbwak bola takraw... Cane nak main??? Aiyaaarrkkkk.. Kalau aku balik ni mmg alamatnye aku lepak umah trus r.. tido lagi baik... Hari jumaat lepas jatuh pada tarikh 31 disember.. so aku rase dorg tengah sambut new year la kot... Haih.. naseb badan...

5 comments:

i am S!L4H.. said...

hakhak...ksian nye bola x de..rosak plan....msti bengang perghh2 kan kt ctu..hahah

~~su manje~~~ said...

ekekekekekekek.....kalau ganti bola belon leh

~isihatyduniawi~ said...

ape la kau mie!!...

En.Perghh said...

silah~ xbengang... hahhaha... bangge... huahahaha...

su~daripd men bola belon... baik naik belon udara... lagi best..

baz~ aku plak... ape kene mengena antara akuu ngan boa tu??

Cik Su said...

buat la poco-poco tengah padang tue.. senaman gak tu ape.. hehe.. lagi best la kalau poco2 dengan kasut tue..

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...