Sunday, January 30, 2011

Aku kene sound..

Mak : Mie(bukan nama sebenar).. Tolong gi kedai jap.. Bli dawai langsir ni jap... Amek tape tu ukur...

Hensem : baiklah bonda...

Lantas mengambil pita pengukur... 13x2... Bahagi empat... kuasa dua...

Hensem : 5.1 meter mak..

Mak : Bli je laa lebih sket.. Bli seploh meter... Senang nanti nak pakai...

Hensem : baiklah bonda...

Vrooommmm(mmg mantap camni bunyik keta aku@mak aku)... Kalau org bese dalam 10 mnit bru sampai... Sbb aku best(ske ati aku la.. Blog aku) 6 mnit stengah da sampai... Cantik plak parking depan kedai jahit tu... Kekosongan diisi dengan kereta evo10-ish..

Hensem : Antie.. Bagi tu dawai sangkut langsir punye... Bagi saploh meter...

Antie : baiklah wahai pemuda yang kacak bergaya...

Hensem : Tau2 je antie ni.. Xpe laa... bungkus kedai skali...

yang tu tipu...

Antie : Baik u angkat satu kotak baru... Kalau beli meter... 70 sen 1 mter... Angkat sume baru 14 ringgit...

Aku pun macam terfikir kelogikkannye... Tapi mak cakap bli saploh meter aje...

Hensem : xpe antie.. Bagi saploh aje ckup..

Antie : Baiklah wahai pemuda segak dan bergaya... Hambek ni.. Bak mai 7 inggit...(sambil buat muke gangster)

Lepas bayar n ucap jutaan terima kasih... Aku pun... Tit tit(bunyik alarm deactivate)... Masuk keta trus chow...

Dari jauh aku nampak satu group pelajar tengah jlan2.. Nak lintas jalan yang bakal aku lalu ni... Aku pun perlahankan kenderaan... Yelaa... xkan nak emergency brek lak depan tu.. Kang dorang kate aku eksen ade keta lak... Dah perlahan tu xde laa aku trus stop... Angin je aku tengok dak ni jalan selamba cam kebal... Aku slalu tengok pesen2 camni makcik2 je buat... Ish3... Ikut ati nak langgar je... Waktu nak lintas tu budak2 tu teragak2 nak lintas... Pandang aku macam aku laju gle bab... Pastu xjadi lintas... Aku pun ape lagi... Zrasss... lalu depan dorang... tapi perlahan laa sebab depan tu simpang... Pastu aku dengar suara dak pompuan.."Abang!! Xde lesen ke??!!".. Aik.. Cam kurang ajar je... Aku drive bukak tingkap so mmg jelas laa komen membina dia tu..
Naseb baik laa aku da lepas tu baru aku terfikir nak berenti n sound balik.. Jalan macam itik.. Lembab!! Sengal!! Aku tetiba baran plak... Trus aku pusing balik pekan carik budak tu... Naseb baik xjumpe.. Kalau x.. haa... Kalau x... haa... Aku pun xtau nak buat ape.. Budak je pon...

Aku mmg xbape menggemarkan pejalan kaki yang blajar ilmu kebal ni... Jalan selamba je lenggang2 kangkung... Siap berborak sakan pasal anak si Temah(bukan nama sebenar).. Kite yang duk dalam keta ni kaki ringan je nak tekan pedal minyak... Rase nak drift keliling makcik tu baru chow... Tapi sbbkan dia lebih tua si sabar aje laa... Hormat2... Tapi yang muda pun nak buat gaya same apsal?? Ape kes?? tulang korang reput da ke?? Ke nak test kekebalan ko?? Haish... Lame2 aku tekan keyborn ni ade jugak keyboard patah dua ni... Aku guling2 dulu.. Trima kasih kerana membaca..

4 comments:

afee ali said...

hahaa. sengal la entri u ni. :D :D :D

p/s: u tukar la comment setting ni. wt pop-up~ hee. :)

afee ali said...

yeehuu! dh pop-up. sukee :)

tapi...

En.Perghh said...

tapi sayang... kehadiran kekasih lama mu... datang kembali mengenang cinta dahulu...~

i am S!L4H.. said...

hahahahahahahaha..
en perghhhhh...
sempoiiiiiiiiiiiiii~
hak3

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...