Sunday, January 30, 2011

12 JAM tanpa hentii!!! yeah!!

Hujan bai... Dari malam tadi sampai waktu post ini ditaip.. Hujan masih lagi rancak menari... Hari ni aku tido lambat... Semalam rekod lipat baju paling lame.. 5 jam... Rekod mengemas umah paling lama...10 jam... Total 12 jam masa berkhidmat.. Pas kemas aku kuar lepak... Borak2.. Ngan member aku Apai.. Sampai kul 3 pagi...

Apai : Weyh.. Ko nak makan ape ko order je.. Aku payung..

Dari ayat yang selari dengan tarikh semalam membuatkan aku yakin yang dia da dapat gaji... Bersamaan aku ade biasiswa untuk berseronok.. Hahahaha... Dapat idea cam best...

Hensem : Aku rase cam nak karaoke je.. Lame xkaraoke(Sambil pegang2 kerongkong macam nak buat regangan)...

Apai : Eh.. yeke... Jom... Lepas mnum kite pegi... Gi naik moto aku laa...

Hensem : Moto ko bukan xde road tax ke?

Apai : Haah.. btul gak tu... Cane ni(buat2 keluh resah macam 1st date)..

Hensem : Keta aku pun bleh... Tapi minyak ade satu bar je(masih mencari sponsor..dalam hati doa supaya dapat sponsor)..

Apai : Xpe2.. Aku payung seploh... Tapi kene pegi bank dulu..

Name pun memancing pakai udang galah.. Mau ikan besar xsangkut kan??? Semangat dia mmg tengah membara kaw2.. Time ni kalau aku mintak bunglo pun bleh dapat aku rase... Pastu aku tengok jam kat tangan...

Hensem : Pai... ATM out of service... Da kul 1.30 da ni...

Apai : Laaa.. Yeke??(sambil buat muke kecewa)

Aku macam nak xnak je percaya mamat ni... Sbb dia keje kat bank.. Xkan laa dia xtau bank out of service pas kul doblas sampai kul 2... Aku perhati btul2 muke dia.. Mane tau tetiba dia senyum kambing sbb ingat dapat kenceng aku ke kan... Bleh aku fying kick dahi dia on the dot...

Apai : Jom jalan2 pusing pekan..

Hensem : Jom..

So berjalan laa kami selama sejam kat pekan... Serius cam kapel(jangan pk bukan2.. kami xgay..kami ok..plus kami berjalan xpegang tangan k!!) Ni kalau skali imbas ni imam pun rase nak cekup kitorang sbb ingat kami kapel2 liar..

Lepas sejam aku ajak Apai minum balik kat kedai kitorang minum tadi.. Tapi dia xnak.. Alasan dia sbb dia malu.. Tadi da bayar so malu nak duduk balik... Itu merupakan alasan paling bengap penah aku dengar dalam sejarah ketamadunan melepak ni.. Lepas lepak kat keta aku selama stgh jam sambil tengok t.v gerai tu dari jarak jauh.. Aku Paksa gak dia minum.. Da parang kat leher(ni tipu) knfem r dia duk minum... Da lame sket ade signal2 mau balik..

Apai : Mie..Kalau ko nak balik t ko gtau laa..

Hensem : Aku xde hal.. Aku ikut ko la(sambil tengok reaksi muke dia)..

Apai : Aku pun xde hal(sambil buat muke baby ngantuk mintak penampar)...

Lepas stgh jam dia ajak balik.. Aku da hagak da.. Hahahaha.. Mcam laa aku baru kenal sehari dua.. Stat enjin.. VROOOMMM!!!(keta aku sahaja yea).. tru chow blik umah... Pas subuh tidurrr... Kroh2... hujan... Kroh2 lagi... Tengok jam da kul 3 petang... Aiyak... melampau suda... itu sahaja cerita aku... Xbest kan.. tapi aku peheheheheheduliks ape... hahahah... chow cin cau...

1 comment:

i am S!L4H.. said...

en perghh...
bile tuka popup windows??
*ok soalan ketinggalan zaman*
gagagagagaga

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...