Monday, January 31, 2011

12 JAM tanpa hentii!!! yeah!! *part tu*

Ini merupakan kesinambungan dari siri seblum ini... Ini bukan cerita siri atau telefilem atau cerekarama atau ape jua dalam pale otak korang ni... Ini 100% hakikat dan hikayat aku.. Macam korang tau... Tadi waktu aku post tu 12 jam tanpa henti hujan ni.. Ni da masuk jam keberapa pun aku da lost track.. Malas nak mengira malam2..eh.. Pagi2 camni...

Cam bese.. Da kul 10 camtu aku akan kluar lepak ngan member.. Ni mmg aktiviti ujung minggu... Oleh kerana semalam xdapat gi karok(bace yang seblom) maka harini kami berazam untuk ke pusat karok... Ade satu tempat ni.. Aku da aim lame da... Selalu aku terpandang... Pusat hiburan dan karaoke(lbih kurang camtu laa name dia)..berpapan tanda warna biru... Lampu membuatkan papan tanda tu terang bagai mengajak aku masuk.. bercorak2 note muzik... Tapi waktu yang besenye aku nampak tempat ni waktu aku tengah rushing nak balik umah..

Apai : Jom laa wehh... Aku xsabar da ni..

Aku pandang apai dengan pandangan sisi yang begitu tajam dan menakutkan mamak2 kat blakang dia...

Hensem : Air baru sampai kot.. Sabar laa sket... minum dulu...

Apai : Alaa... Xpe2...Bungkus2.

Aku bangga ada kawan cam dia sbb nak bungkus air bawak minum tempat karok... Punye laa semangat dan jati diri tinggi..

Hensem : kul 10.45 baru kite gerak amacam??

Apai : Yelaaa..(sambil buat muka redho)..

Tepat 10.45 kitorang gerak... Naik keta aku sbb jalan tu kadang2 ade roadblock.. Member aku ni name je ulang alik naik keta gi keje.. tapi lesen xde... Hampeh.. Dulu ade lesen L.. Pastu pakai sampai expired... Xpaham aku ngan dia ni...

Sambil memandu tu aku pandang kiri kanan... Tengok balik betul2 sebab malam ni kadang2 xpasan.. Puas aku tengok deretan kedai... Aku rase macam betul laa ni tempatnye.. Aku ingat lagi bila aku balik dari K.L aku slalu pandang kedai tu... Bayangkan diri aku nak gi karok... Sign board highway aku da nampak da... Maknenye da terlepas... Aku buat pusingan yu.. Hati aku da xtenteram da sbb kedai tu aku xjumpe... Sambil drive tu aku pandang kiri kanan... Tapi xnampak gak.. Tensiom btul haku... Aku da jerit2 dalam keta cam org histeria da... AKU TENSION... Semalam nak gi tapi duit xleh kluar... Hari ni nak gi tapi xjumpe plak tempatnye... Haiyaaa... Ini macam haa... Wa bukak itu karok punya tempat sindirik laa... Wa karok sampai lebam...

Dalam mase yang same aku tenang kan diri.. Chillex jap sambil nyanyi2 lagu yang kuar kat radio... Pastu lepak Rembau balik sbb niat nak minum.. Sampai Rembau plak... Sebijik kedai minum pun xde.,.. Sempena hujan lebat ni dorang tutup awal... YESSSS... Aku seronok... Aku chill aku ok.. Tu laa orang kate... Kalau jodoh tu x kemana... HIYAARRKKKKK(bunyik karate kerusi rumah)... Sekian.. Aku nak tidoq...

No comments:

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...