Friday, December 31, 2010

Pergh!!! Penangan 2 haiwan buas...




VS






14 tahun kemarau... Si harimau kebulur... Nampak si Garuda terleka... Peluang tak disia-siakan... ZASSSSS!!!!! Pantas dibenam 3 kuku ke badan si Garuda... Langkah pertama telah berjaya... Hampir dapat diratah daging si Garuda... Namun si Garuda yang sememangnya gah di langit terus melawan.. Dengan harapan dapat meloloskan diri... Paruh tajam meninggalkan 2 kesan parut panjang.. Namun kesan dari 3 kuku Harimau gergasi begitu dasyat melemahkan si Garuda... Lantas sebelah taring Harimau singgah di leher menjanjikan daging si burung yang gah menguasai langit sehingga lupa menjenguk ke tanah...  

Orang da puas cakap pasal bende ni... tapi aku fedhuliks hape.... Aku nak gak... BTW aku xdapat on9 atas sebab2 munasabah okeh...

Aku yang secara peribadi kurang memberi sokongan pada si Harimau Malaya(sbb aku mmg xbape mnat bola pun) tetiba je jadi addicted pada perlawanan AFF aritu... sirius black aku xpenah tengok team Malaysia punye performance sebaik tu lepas berakhirnye zaman kegemilangan bola Malaysia.. Yang waktu kegemilangan Malaysia tu da konfem laa aku xtengok sebab tu zaman aku baru lahir... 1st final kat Stadium Bukit Jalil aku tengok kat skrin kedai makan kt tepi bas stand Rembau... Syok gak... Tapi yang xbest nye satu kedai pasang tv1 agi satu bukak astro... oleh kerana siaran Astro lambat sket dari tv1... Lepas dak2 yang tgok tv1 jerit2... Baru kitorang trehegeh2 nak jerit.. nak sepak2 kerusi... Spoil sungguh.. Waktu tu aku tengok ade laser2 pastu player Indo kemain laa keluar padang sebab silau.. Ok la tu... Mybe dorang takut silau tu akan jejaskan permainan dorang... Fair enuff.. Xlame pas masuk balik... Zrasss!! goll si Sapee... pastu gol Ashari...Pastu si Sapee tanduk plak... Pergh aku cakap... Mmg marvelous... Aku yang nak terkencing pn snggup tahan nak pegi sebab xnak miss... Puas hati... Kadang2 penyokong Malaysia kurang menyokong sebab permainan dorang kurang mantap.. Bile da kurang mantap... Susah nak menang... so bagi yang beli tiket kat stadium tu... Rase macam rugi... Sbb lame dah kite kemarau...

2nd final tengok kat umah je... Ngan my mum... Haa.. My mum dulu... Waktu zaman Malaysia mantap dulu ske r tengok bola...  Pastu da xde... Nampak je Team Malaysia men.. Trus tukar... Lepas je Malaysia menang ngan Vietnam aritu trus mak aku ske tengok balik... Kitorang tengok TV1.. Syok.. Tapi tiap kali nak Malaysia nak gol o nak digolkan... Mak aku jerit... Kuat ye mak aku jerit wahai adik2 n abang kakak.. Aku bleh sakit jantung tengok bola ngan mak aku... Kang bola xgol.. aku yang gol... Aku tengok ade je laser2 kat mate Fahmi(golie MAS) rilek je die kenyit2 mate.. siap banyak save lagi... yang lawaknye penalti xgol.. Mmg dorang mental da sbb da kene 3-0... Sape xgoyang kalau da kene tinggal bro?? pastu kene plak lagi sebijik hasil trough pass cun melecun NorShahrul(kalau xsilap r) kepada Sapee..

Tapi sirius black... Nampak sinar kegemilangan Malaysia kembali... Diharapkan agar sinar yang satu jangan malap... Agar sentiasa berpijar dan terus bergemilangan di mata dunia... BTW Rio Ferdinand pun kate Malaysia oke ape... Huhuuhuu... Terima kasih Sang Harimau... Mengaum untuk gegarkan dunia... Terima kasih pada Indo sebab hasil provokasi anda memakan diri sendiri... Bila Si Belang sudah kenyang baham si Garuda Jangan pulak Pak Belang leka yea...

No comments:

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...