Monday, December 20, 2010

Ni sume Gerudi Elektrik pun Pasal!!

"Mak ingat nak beli drill la.." luah mak aku kat kitorang pada pagi 18 disember..
Sempena kakak aku balik umah ni.. Kitorang pun set aje ngan mak...
"Nak gi mane?" aku tanye..
"Tesco lah jom" mak aku ajak...
Adek bradek ngangguk je.. pastu selang 2-3 minit... mak aku lak tanye..
"nak gi Tesco ke Giant??" Aiyarkkk... Mem besar plak tanye kitorang... Aku follow je... Xcakap pape pn.. Kitorang pun siap2 aje.. Driver of the day yg buat keputusan...huahaahaahha... Lepas asar trs gerak.. Akak aku ikot Highway exit dari Pedas/Linggi pastu keluar kat Seremban... Ingatkan nak gi Giant Senawang.. Tapi memandangkan kedudukan Tesco extra yang lebih dekat ngan exit tu maka kami pun trus gi Tesco extra.. Parking free... Maybe sebab baru kot... Tesco ni baru ubah tempat... Dulu jauh lagi... Tapi skang betul2 tepi jalan raya.. Nampak parking je trus zrasss... Parking suda... Trus masuk dalam... Tempat ni nice... serius nice.. Besaq kot... Masuk2 je tru nampak Mr.DIY... mesti ade drill letrik nih.... moh2...

Baru nak bgi instuction nih!!



Human hanger =.='
terase cam alice in wonderland lak
its goin on


and on
upacara pembahagian kawasan



"murah ni.."adik aku jadi iblis
and on
and on

and on



finally!!
Ni kat kaunter... tp ade nampak drill x dlm tu??
Camni nye panjang resit!!

akhirnye habis.. tp xbli drill lagi.. hahahaha... resit da cecah ratus... tp bayang drill pun xde lagik... aku ngan my bro kene gi anta barang dulu masuk dalam keta... da habis anta barang maka kitorang pun proceed kat loading bay 2..'Tesco'.. hahaha... td baru DIY.. Tesco kitorang xjejak lagik... Moh ler.. tengok jam da kul 6 lbih... kene solat dlu... Serius tip top kebersihan kat cni.. seronok je nak masuk jenjalan... rase nak dive trus tido kat situ...
ni rupe penghisap poket nih...

cool je ade natang ni..


jalan kebenaran...

comel doe icon surau nih... hahahaha...

menarik kan view die... bersih...

nape ade mesin ni kt depan toilet??

kan aku da cakap... bersih woo...

aku jumpe benda ni 4 kali kt tempat lain2...

baru sampai... seblum sampai da abis ratus.. dlm ni??

perjalan mencari drill elektrik pun bermula... tpi masuk2 je da menyimpang dari deprtment elektrikal... hahahaha... mmg da sah2 bukan tgk drill kan... tpi bese laa... name pun jenjalan shopping...

brg yang penting utk dibeli wanita...

second batch..ahahaha
 Kali ni berjaya dapatkan drill.. bli yg murah je... bajet... da bli pastu chow laaa.... xkan nak pasang khemah pastu tido plak kan... Makan dowh... lapa...

ah sudah.. ade plak kedai kasut...

ni cafe dorang... syle gak laa...

salah satu gerai yg jual air

ni la yg kitorang singgah 1st...

serius barang dorang cambest...

....

cine ni try nak kenceng mak aku... kuang ajar tul...

tp die berjaya..kuang3

Terime kasih kerana membelah poket kami...
da kul 8 lebeh... kene balik r... gile ape shopping sampai 4jam lbeh... kat DIY je amek mase 2 jam... Dari 5 bintang aku bagi tempat ni 3.5 laa... gempak kot.. syok.. tp jangan nyesal laa kalau keluar2 trus nangis sbb gaji sebulan da tinggl suku kan...
itu saje untuk kali ni... semoga korang da prepare fizikal dan mental bile melawat tmpat ni... Bagi yang xprepare cam kitorang ni... Drill punye pasal... habis poket mak aku kene drill... hahahahha... tq for reading...

4 comments:

KeemberleyJay said...

perghhhh..~!*

:D

bese la bile shopping., even da tau nk beli ape.,konfem2 ade bnde xtra yg akan dibeli. hihi..

En.Perghh said...

sebab tu namenye tesco extra... mesti terbeli extra punye...huhuuuu...

sharifah zulaikha said...

wah.. sejuk hati tgk.. family man..! bwk mak n adik bradik g tesco.. dah ade dah 1 ciri lelaki idaman wanita tu.. tahniah.! hehe

En.Perghh said...

Tq... sesape yang berminat boleh hantar resume.. huhuhuhu...

Sila rate post ini!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...